Individuell terapi

En plats för reflektion, utveckling och ökad självmedkänsla

Om individuell terapi

Individuell samtalsterapi är en plats för självreflektion, självmedkänsla och utveckling. Här får du möjlighet att utforska dina känslor, tankar, behov och beteendemönster.

Vi utforskar hur du har det i relationen till dig själv och till andra. Du får stöd i att hantera tidigare livserfarenheter och hjälp med att utveckla nya och gynnsamma strategier för framtiden. 

I individuell terapi erbjuds du stöd och verktyg för att hantera och möta livets förändringar, relationer, ångest, stress och andra utmaningar. Du får en möjlighet att utveckla större självkännedom och att leva ett liv med medvetenhet och i linje med dina värderingar och längtan.

Individuell terapi kan vara till hjälp som en kontinuerlig support på din livsresa eller för att arbeta igenom specifika utmaningar som du genomgår för närvarande.

Jag erbjuder också individuell coaching. I coaching fokuserar vi på den riktning du vill ta i ditt liv, hur du kommer dit och hur du lever ett liv som är i linje med dina värderingar och mål. 

0K1A0855

Sessioner

Individuella sessioner i samtalsterapi är 50 minuter och utformas utifrån dina behov som klient. 

Sessionerna sker på plats i Yoga Folks lokaler på Södermalm i Stockholm eller online beroende på vad som passar dig bäst. Samtal på svenska och engelska.

En session börjar med en incheckning för att fastställa var du befinner dig och vad du vill fokusera på och behöver i sessionen. Detta kan följas av en kort guidad meditation för att grunda innan vi börjar samtalet.

Samtalsterapi är en process och tid för reflektion mellan sessionerna är värdefull. Terapirummet är en inkluderande och varm plats, när vi träffas i rummet eller online.

Metod

I individuell samtalsterapi utgår jag ifrån ett integrativt terapeutiskt förhållningssätt med grunderna i psykosyntes, kognitiv beteende terapi (KBT), compassion fokuserad terapi och ACT. Jag arbetar också med verktyg från anknytningsteori.

Mitt mål är att möta dig som klient där du befinner dig och skapa en process utifrån dina nuvarande behov. En session inleds med en incheckning för att etablera dina behov här och nu. 

Under våra sessioner får du praktiska verktyg och stöd för att integrera i din vardag, vilket främjar acceptans, självmedkänsla och självutveckling.

Jag arbetar utifrån ett holistiskt tankesätt och tror att det finns en viktig koppling mellan psyket och kroppen. Vid tillfällen är det gynnsamt med mindfulness övningar och andra tekniker som har en lugnande inverkan på nervsystemet.

Om det är fördelaktigt för den terapeutiska processen så använder vi ibland oss av kreativa uttryck som meditation och skapande av bilder. 

Sagt om Josefin

Jag känner stor tacksamhet till Josefin och all hjälp jag har fått från henne. Jag har lärt mig så mycket om mig själv, mina mönster, beteenden och har fått många nya verktyg Jag har alltid känt mig omhändertagen och trygg i hennes sällskap. Jag märker också hur otroligt passionerad hon är för sitt yrke och i sin önskan att hjälpa sina klienter. Jag rekommenderar henne varmt. <3
Filippa
Individuell samtalsterapi
Jag har haft Josefin som min terapeut i över två år och den hjälp hon har gett mig är obeskrivlig. Jag har aldrig haft framgång med terapi förrän jag började arbeta med Josefin. Hon är underbar, omtänksam och empatisk. Jag rekommenderar hennes tjänster starkt!
Daisy
Individuell samtalsterapi